Nuffnang Ads

Merarik di Apesal.com

Misteri Jalan Lama Review

Post Kali ini akan menulis review berkenaan Filem "Misteri Jalan Lama"
Filem "Misteri Jalan Lama" akan mula ditayangkan di seluruh pawagam tanah air mulai 24 November 2011.


Poster promosi Misteri Jalan Lama.
Pengarah
Afdlin Shauki
Syarikat penerbitan
Tayangan Unggul Sdn Bhd
Penerbit
Gayatri Su-Lin
Noraini Ridzuan
Pengarang
Afdlin Shauki
Pengisah
Afdlin Shauki
Lakonan
Hans Isaac
Que Haidar
Afdlin Shauki
Muzik
Adzrey
Sinematografi
Helmi Yusof
Pengedar
Tayangan Unggul Snd Bhd
Mula tayangan
24 November 2011
Negara
Bendera Malaysia Malaysia
Bahasa
Bahasa Malaysia


Sebuah kisah yang menakjubkan tentang dua dunia berbeza, namun berlandaskan kasih sayang. Dua beradik, Indra dan Ilya dalam perjalanan pulang ke kampung halaman mereka untuk urusan pengebumian ayah mereka, Iskandar. Indra adalah anak kandung Iskandar yang menjadi pelumba kereta profesional, tetapi kuat berjudi dan seringkali meminjam daripada ah long. Hidupnya kini diburu gangster. Manakala Ilya pula adalah anak angkat Iskandar yang diberikan oleh ‘seseorang’ ketika Iskandar melalui sebatang jalan lama 25 tahun dahulu. Ilya seorang anak yang baik, yang banyak membantu Iskandar membina kerjayanya. Iskandar juga sangat sayangkan Ilya. Ini jugalah yang menjadi punca ketidakpuasan hati Indra, lalu membawa diri jauh daripada keluarga.

Pada hari kematian Iskandar, buat pertama kalinya selepas 15 tahun, Indra ke pejabat ayahnya untuk mengambil surat wasiat yang ditinggalkan untuknya. Indra diminta membawa Ilya pulang, kerana Ilya tidak tahu memandu. Ketika di lebuhraya, Indra dikejar oleh gangster. Lalu Indra mengambil keputusan menggunakan jalan lama.

Ketika melalui jalan lama, tidak semena-mena mereka memasuki ‘dunia lain’. Pelbagai peristiwa pelik dialami mereka sepanjang berada di dunia tersebut. Daripada diganggu oleh makhluk mengerikan hinggalah kepada sesuatu yang mengasyikkan. Apakah akan terjadi kepada mereka berdua ? siapakah sebenarnya sebneranya mereka ? apakah yang terdapat di jalan lama tersebut ?

Misteri jalan Lama Trailer


Sumber : Wikipedia

0 comment(s):

Post a Comment

Komen dan tinggalkan jejak kat sini, nnt saya singgah. :)